Politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletne strani Pitbike.si po spremembi ali dopolnitvi posameznik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami. Na koncu tega zapisa je vedno napisan datum posodobitve. 

Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Osebne podatke bomo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila, računov in ostalo potrebno komunikacijo za izpolnitev naročila ali ob privolitvi za prejemanje e-novic, sodelovanje v nagradni igri itd. Kot ponudnik ne zbiramo in ne obdelujemo vaših osebnih podatkov razen kadar nam vi to omogočite oz. v to privolite ali kadar za zbiranje osebnih podatkov obstaja zakonska podlaga ali ima ponudnik za obdelavo zakonit interes. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Kot lastnik spletne strani (BON Trade d.o.o.) se zavezujemo, da bomo vaše osebne podatke varovali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) in GDRP Uredbo EU. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Za potrebe poslovanja remodeez.si spletne trgovine zbiramo naslednje podatke uporabnikov:

- ime in priimek,
- naslov in kraj bivanja,
- naslov elektronske pošte,
- državo s koder prihajate,
- kontaktno telefonsko številko,
- geslo v šifrirani obliki,
- ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu

Za točnost podatkov, ki jih kot uporabnik vnesete ne odgovarjamo. Kot uporabnik imate kadarkoli možnost izbrisa vseh svojih osebnih podatkov. Z zahtevkom nas kontaktirajte nas na bontradedoo@gmail.com.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko BON Trade d.o.o. med drugimi shrani tudi druge piškotke (beri v nadaljevanju Uporaba piškotkov).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku shranjujejo trajno, če so pridobljeni na podlagi privolitve, pa do preklica. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Lastnik spletne strani BON Trade d.o.o. vaše osebne podatke uporablja v naslednje namene:
- Registracija v spletno trgovino: Pošiljanje posodobitev v zvezi s statusom vašega naročila ali povpraševanja.
- Prijava na e-novice: Pošiljanje novic v primeru, da ste sami potrdili, da želite prejemati e-novice (beri v nadaljevanju E-novice)

Pogodbena obdelava osebnih podatkov
Kot posameznik ste seznanjeni in soglašate, da lahko ponudnik posamezna opravila v zvezi z vašimi podatki zaupa drugim osebam (pogodbenim obdelovalcem). Pogodbeni obdelovalci lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v imenu ponudnika, v mejah ponudnikovega pooblastila (v pisni pogodbi oziroma drugem pravnem aktu) in skladno z nameni, ki so opredeljeni v tej politiki zasebnosti. Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru upravljavčevih navodil in osebnih podatkov ne smejo uporabiti za zasledovanje kakršnihkoli lastnih interesov in ne bo nikoli posredoval vaših osebnih podatkov tretjim nepooblaščenim osebam.Pogodbeni obdelovalci, s katerimi kot ponudnik sodelujejo so/so lahko:

- računovodski servis, odvetniške pisarne in drugi ponudniki pravnega svetovanja
- ponudniki obdelave podatkov in analitike
- vzdrževalci IT sistemov
- ponudnik pošiljanja e-poštnih sporočil (Mailchimp)
- ponudnik plačilnih sistemov (PayPal)
- ponudnik rešitve za spletno oglaševanje Google in Facebook

Izjeme razkritja osebnih podatkov: Podatki, ki nam jih posredujete bodo razkriti le v primeru obveznosti določene z zakonom, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja BON Trade d.o.o.

Uporaba piškotkov (ang. Cookies)
Naša spletna stran uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki so pogosto sestavljene iz unikatnega niza številk in črk. Sam piškotek ne zbira informacij, če pa ga prebere strežnik skupaj z brskalnikom, je to lahko spletni strani v pomoč pri izvajanju vam prijaznejše in boljše uporabe - da vas lahko prepoznamo, ko se vrnete na našo spletno stran, jih naložimo na vaš računalnik. S tem si spletna stran zapomni nekatere vaše odločitve (npr. kako želite razvrstiti rezultate iskanja…), spremlja število obiskovalcev, vaše klike ter premikanje po strani, zato da lahko stalno izboljšujemo delovanje strani. Piškotek, ki vam ga pošljemo lahko prebere samo naš strežnik, podatkov zbranih s pomočjo piškotkov pa ne posredujemo tretjim osebam in jih varujemo skladno Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S piškotki vas osebno ne identificiramo in uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča!

Piškotki za boljše delovanje spletne strani
Med te piškotke spadajo piškotki, ki uporabniku omogočajo prilagajanje spletnih strani, na primer premeščanje blokov z vsebinami, podporo prenosu avdia/videa ipd. Gre za piškotke, ki so potrebni za pravilno delovanje spletnih strani in so izvzeti iz evropske direktive. 

Piškotki za prijavo uporabnikov
Za prijavljanje registriranih uporabnikov na spletnih strani Pitbike.si uporabljamo piškotek z daljšo življenjsko dobo in svojim uporabnikom s tem omogočamo, da jim prijavnih podatkov ni treba vpisovati vsakič, ko obiščejo našo spletno stran. Gre za piškotke, ki so potrebni za pravilno delovanje spletnih strani in so izvzeti iz evropske direktive. 

Piškotki za statistiko
Omogočajo nam razumeti, kako obiskovalci uporavljajo spletno stran. Vse pridobljene informacije so anonimne in ne razkrivajo identiteto uporabnika. Gre za piškotke, ki omogočajo izboljšanje uporabniške izkušnje.
 

Naša spletna stran tako uporablja piškotke, ki so potrebni za pravilno delovanje spletne strani, to so:

_Brochure_session Uporablja se v povezavi z brskanjem po spletnem mestu.
_landing_page Sledenje ciljnim stranem.
_orig_referrer Sledenje ciljnim stranem.
_s Shopify analitika.
_shopify_fs Shopify analitika.
_shopify_s Shopify analitika.
_shopify_uniq Shopify analitika.
_shopify_y Shopify analitika.
_y Shopify aanalitika.
ab_test_3190590030 Shopify analitika.
cart_sig Shopify analitika.
ki_r Shopify analitika.
ki_r Shopify analitika.
ki_t Shopify analitika.
ki_t Shopify analitika.
_ab Uporablja se v povezavi z dostopom do skrbnika.
_orig_referrer Uporablja se v povezavi s nakupovalnim vozičkom.
_secure_session_id Uporablja se z navigacijo čez storefront.
Cart Uporablja se v povezavi s nakupovalnim vozičkom.
cart_sig Uporablja se v povezavi z zaključkom nakupa.
cart_ts Uporablja se v povezavi z zaključkom nakupa.
checkout_token Uporablja se v povezavi s nakupovalnim vozičkom.
Secret Uporablja se v povezavi z zaključkom nakupa.
Secure_customer_sig Uporablja se v povezavi s prijavo.
storefront_digest Uporablja se v povezavi s prijavo.

Čas trajanja piškotka na vašem računalniku ali mobilni napravi je odvisen od tega, ali je piškotek "obstojni" ali "sejni". Piškotki seje trajajo do konca brskanja, trajni piškotki pa trajajo do izteka ali izbrisa. Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, so trajni in trajajo od 30 minut do dveh let od datuma, ko so prenesene v napravo. Vi pa lahko sami nadzirati piškotke in če želite jih lahko odstranite še preden se iztečejo. Upoštevajte pa, da lahko odstranjevanje ali blokiranje piškotkov negativno vpliva na vašo uporabniško izkušnjo in da vam deli našega spletnega mesta morda ne bodo več v celoti dostopni.

E-novice: Če želite, da vam preko e-pošte pošiljamo novice, se lahko prijavite na e-novice. Prijava je prostovoljna in jo lahko vedno prekličete. 

Uporaba vaših podatkov: Za pošiljanje e-novic uporabljamo spletni servis MailChimp. S prijavo na e-novice se strinjate, da se vaši osebni podatki uporabljajo znotraj tega sistema v skladu z njihovo politiko poslovanja in politiko zasebnosti. 

Nadzor nad podatki: Vi imate popoln nadzor nad vsemi vašimi osebnimi podatki, ki jih uporabljamo za pošiljanje e-novic. Na dnu (v nogi) vsakih e-novic, ki vam jih pošljemo, sta dve povezavi, ki vam omogočata popoln nadzor nad osebnimi podatki:

- odjavi se oz. unsubscribe from this list: prenehali vam bomo pošiljati e-novice;
- posodobi podatke oz. update your preferences: omogoča pregled, posodobitev ali izbris vpisanih podatkov (razen e-naslova).

Če želite popoln izbris svojih podatkov iz našega seznama za pošiljanje e-novic, nam, prosimo, pišite na bontradedoo@gmail.com, ali pa nas kontaktirajte preko obrazca.

Posodobitev: 06.12.2023